Yoga

Feel your body!

 

Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. Stijf, fit of juist niet energiek, yoga is geschikt voor iedereen! Naarmate je regelmatig yoga beoefent, wordt je lichaam sterker en soepeler. Bovendien word je je bewust van je lijf en leer je om naar je lichaam te luisteren. Yoga vermindert stress, brengt de geest tot rust, verlicht pijn en voorkomt allerlei ziektes en kwaaltjes. Doordat je in contact komt met jezelf, kun je op een betekenisvollere manier contact maken met anderen en de wereld om je heen.

Mindfulness

Master your mind!

 

Mindfulness betekent simpelweg: Bewust zijn van de huidige ervaring; aandacht hebben voor wat er gebeurt in het hier en nu, zonder te (ver)oordelen. Waar je aandacht is, daar ben je. Maar heel vaak is onze aandacht niet in het hier en nu, maar in het verleden of de toekomst. En we leven vaak op de automatische piloot, zonder ons hier bewust van te zijn. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. Door te leren je aandacht bewust en regelmatig naar het huidige moment te brengen, ervaar je meer rust en ontspanning. Problemen zullen er altijd zijn, maar door middel van mindfulness leer je hier op een andere manier naar te kijken. Je kunt beter voor jezelf zorgen, omdat je vrijheid hebt om bewust te reageren.

Meditatie

Mission I’m possible!

 

Meditatie is niet zweverig maar juist down-earth! Meditatie is niet alleen zitten op een meditatiekussen, maar je kunt het overal doen; in de auto, op je werk, tijdens het eten, in de natuur. Mediteren is niet moeilijk maar juist simpel en praktisch. Het is trainen van je aandachtspier. Het is een kwestie van doen en ervaren. Mediteren is even stilstaan, inchecken bij jezelf en op dat moment bewust zijn van de ervaring. Simpel toch?

Me-Time!

Stap uit de waan van de dag en geniet weer van de kleine dingen die je écht gelukkig maken! Merk jij ook dat je steeds minder ruimte in je hoofd hebt om tot jezelf te komen en te ontspannen? Maak dan tijd vrij voor jezelf en neem gas terug. Me-Time sessie is een totaalprogramma waarbij mindfulness, meditatie en yoga aan bod komen. Het komt erop neer dat je ervaart hoe prettig, waardevol en makkelijk het is om even een time-out te nemen.

Retraites

Rust & ontspanning

 

Hoe zou het zijn om een paar dagen helemaal er tussenuit te gaan en je batterij op te laden? Je echt even terug te trekken op een bijzondere plek midden in de natuur? De stilte opzoeken. Alle tijd en aandacht voor jezelf te nemen en genieten. Principe is: ‘Niet moet, alles mag’. Aangename toegankelijke yogasessies, mindfulness meditaties, (h)eerlijk eten, boswandelingen in de natuur, rust, ruimte en ontspanning. Na deze mindfulness- en yoga retreat ga je weer helemaal opgeladen, met nieuwe inzichten en frisse energie en inspiratie naar huis. De retraite zal waarschijnlijk in het najaar plaatsvinden in Frankrijk. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. Houd de agenda in de gaten.