FEEL YOUR BODY!

Yoga

JAARPLANNING YOGA

 

Vanaf maandag 5 september starten de lessen weer op. Zolang het weer het toelaat, kunnen naar buiten. De yogales vindt buiten plaats van 19.30-20.30 uur. Wil je een keer aansluiten mail naar info@croesconnect.nl. Wanneer het te koud wordt gaan we naar binnen, volgens onderstaand rooster.

Let op beperkte plaatsen binnen beschikbaar!

 

Indoor yogalessen maandag

19:00 – 20:00 uur Hatha yoga

20:15 – 21:15 uur Hatha yoga

 

Extra yogales woensdag 7 september!

09.00-10.00 uur Hatha yoga

 

Informatie locatie

Adres: Oosterwijksestraat 17, 5131 NL in Alphen

Ingang bevindt zich aan de zijkant van de boerderij. Wanneer je door de houten poort loopt, kom je in de achtertuin terecht, waar het buitenhuis zich bevindt. De auto’s gelieve niet op de oprit parkeren, maar aan de zijkant van de weg.

I.v.m. outdoor yoga is er voldoende plaats, maar voor indoor yoga is er maximaal plek voor  7 p.p.

 

* Wanneer je een rittenkaart aanschaft is 1 yogales gratis. Dit is reeks verrekend in het tarief. Je kunt 2 lessen inhalen in de volgende reeks, wanneer je min 48 uur van te voren afmeld. Op deze manier kunnen andere mensen nog last-minute opgeven.

* Wanneer je geen strippenkaart hebt, dan betaal je voor een losse les €12,50 p.p.

* Wanneer je je wil aanmelden voor een losse les, stuur dan mail naar info@croesconnect.nl

* Het rooster is onder voorbehoud van wijzingen!

 

Er worden géén lessen gegeven tijdens feestdagen en schoolvakanties:

– Herfstvakantie 22  t/m 30 oktober

– Kerstvakantie 24 december t/m 8 jan 2023

– Voorjaarsvakantie 18 feb t/m 26 feb 2023

– Meivakantie 29 april t/m 7 mei 2e

– 2e Paasdag 10 april

– 2e Pinksterdag 29 mei

 

Periode Aantal lessen  Rittenkaart
Zomervakantie Beach yoga Strand Alphen
5 sept t/m 19 dec 15lessen € 175,-
9 jan t/m 24 april  15 lessen € 175,-
8 mei t/m 10 juli 2023 9 lessen €100,-

 

 

Algemene informatie:

Zolang het weer het toelaat, zullen de yogalessen buiten plaatsvinden 🙂

Zorg dat je 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig, zodat we tijdig kunnen beginnen

Neem je eigen handdoek mee en eventueel flesje water

Wanneer je geen rittenkaart hebt, meld je van te voren aan via de app 06-47756408 of de mail info@croesconnect.nl

Belangrijk om makkelijke kleding aan te trekken, zodat je vrij kunt bewegen

 

INFORMATIE

Yoga betekent eenheid. Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskriet en heeft vele betekenissen: verbinding, zich aansluiten. Als je regelmatig aan yoga doet, verbind je je lichaam, geest en ziel.

 

Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. Stijf, fit of juist niet energiek, yoga is geschikt voor iedereen! Naarmate je regelmatig yoga beoefent, wordt je lichaam sterker en soepeler. Bovendien word je je bewust van je lijf en leer je om naar je lichaam te luisteren. Dit voorkomt dat je voorbij je grenzen gaat, wat in het dagelijkse leven wel al eens kan gebeuren.

 

Yoga vermindert stress, brengt de geest tot rust, verlicht pijn en voorkomt allerlei ziektes en aandoeningen. Doordat je in contact komt met jezelf, kun je op een betekenisvollere manier contact maken met anderen en de wereld om je heen.

 

Hieronder kun je lezen welke verschillende vormen van yoga ik verzorg:

 

Hatha yoga is een échte een aanrader voor wie met yoga wil beginnen. Het is de meest bekende vorm van yoga in het westen. Je lichaam en adem leren beheersen dat zijn de  belangrijkste pijlers. Tijdens de les worden verschillende inspannende(krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn. Een van de bekendste series uit de yoga is de zonnegroet. Het is een serie die je hele lichaam activeert, stimuleert, ruimer en krachtiger maakt. Het focust je aandacht en kalmeert je geest.

 

Yin yoga richt zich op het verbeteren van de pezen, bindweefsel en gewrichten. Door de spieren te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere stuggere weefsels in het lichaam (Yin weefsels). Hierdoor verbeterd de doorbloeding en daarmee de conditie van deze weefsels

 

Vinyasa yoga

Vinyasa betekent stroom, doorstroming, flow. Vinyasa is een dynamische vorm van yoga, waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging helpt om de aandacht in het nu te brengen. Het brengt niet alleen je geest tot rust, het vergroot ook je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit en brengt je stress niveau omlaag.

 

Mindful yoga

Is een rustige vorm van yoga waarbij de techniek van meditatie op de voorgrond staat. Dit betekent dat door het uitvoeren van verfijnde bewegingsoefeningen, opmerkzaamheid (mindfulness) wordt ontwikkeld. Door middel van rust aan te brengen in je asana’s (houdingen) komt een proces van innerlijk vertragen op gang. Op deze manier kun je jouw binnenwereld op allerlei niveaus waarnemen en ontwikkel je een diepere zelfkennis zodat je beter naar je lichaam luistert en het beste uit jezelf kan halen. Het eerste gedeelte van de les bestaat uit rustige oefeningen en we sluiten af met een diepe ontspanningsmeditatie.

Kinderyoga

Kinderen houden van bewegen, zijn speels en fantasierijk. Tegelijkertijd wordt er veel van ze gevraagd en komen ze in aanraking met veel prikkels van buitenaf. Op die momenten is het fijn dat ze kunnen vertrouwen op hun eigen lichaam en hun kracht. Kinderyoga combineert sport met spel. Het is geen wedstrijd, het gaat niet om de prestatie, maar gaat om lekker jezelf te kunnen zijn. Kinderyoga is leuk, bevordert concentratie- en aandachtsvermogen en geeft een boost aan het zelfvertrouwen!

Stoelyoga

Stoelyoga is een milde en rustige vorm van yoga. Net als bij andere yogalessen bestaat een les stoelyoga uit bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Een stoel vormt hierbij de basis in plaats van een matje. Iedereen kan meedoen omdat voor elke oefening verschillende variaties mogelijk zijn. De docent kan individuele suggesties geven zodat je ervaart wat er voor jou mogelijk is in plaats van wat er misschien niet meer mogelijk is. Tijdens de les is er veel ruimte om in aandacht te bewegen, te voelen, te ervaren. Zonder iets te hoeven bereiken, zonder oordeel.

Yin Yang yoga

Een Yin Yang les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Waar het bij andere yogavormen vaak draait om het actief aanspannen van spieren, is het bij Yin yoga juist de bedoeling spieren zoveel mogelijk los te laten. De houdingen worden langer vastgehouden (denk aan 3 tot 5 minuten) dan tijdens een reguliere yogales. Het Yin gedeelte focust zich op zittende houdingen. Het Yang gedeelte is iets actiever, ook hier houden we de asana’s langer vast waarbij gelet wordt op zowel uitlijning als ademhaling. Tijd en zwaartekracht bieden je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en verleggen. Voor alle niveau’s toegankelijk

Meld je nu aan!