Become the best version of yourself

Over

 

Mijn naam is Esther Croes, bewustzijnscoach, gediplomeerd Mindfulness Cognitive Based Therapy coach en yoga docent.

Voordat ik in aanraking kwam met yoga en bewustwording heb ik 10 jaar achter de schermen gewerkt in de musicalbranche o.a. bij Albert Verlinde, Joop van de Ende en de Theater de Efteling. Ik hield me bezig met plannen, organiseren van grote theaterproducties.

Mijn hoofd stond dag en nacht aan. Mijn aandacht was voornamelijk gericht op de toekomst of verleden en ik werkte volledig op de automatische piloot. Na mijn bevalling raakte mijn hormoonhuishouding in de war. Ik kreeg last van een hyperthyreoïdie (te snelwerkende schildklier). Dit leidde uiteindelijk tot de ziekte van Graves, een auto-immuunziekte. 3 jaar lang negeerde ik mijn lichaam en kreeg verschillende klachten o.a. gejaagdheid, hartkloppingen, gewichtsverlies, struma, menstruatie stoornis, angst en andere psychische klachten. Gedurende deze periode bleef ik gewoon doorwerken. Signalen van stress, spanning en onrust voelde ik destijds niet, omdat ik voortdurend in mijn hoofd leefde. Ondanks het advies van de artsen om tijdelijk te stoppen, bleef ik doorwerken.

Uiteindelijk heb ik het roer omgegooid en mijn hart gevolgd. Dit was geen makkelijke periode, maar bleek achteraf de beste keuze! Ondanks mijn twijfels, angst en onzekerheid bleef ik trouw aan mezelf. Ik geloof in eigen kracht en weet inmiddels dat als je eerlijk bent naar jezelf en luistert naar wat het leven te bieden heeft, je uiteindelijk terecht komt op de plek waar jij wil zijn.

In die tijd kwam ik in aanraking met yoga. Dit was voor mij werkelijk een openbaring. Voor het eerst kon ik na jaren mijn tenen voelen, in plaats van dat ik erover nadacht. Yoga betekent voor mij contant maken met mijn lijf, ontwikkelen van lichaamsbewustwording. De combinatie met mindfulness/bewustzijn werkt voor mij perfect omdat ik op deze manier mijn binnenwereld kan observeren. Mijn schildklier is weer in balans, ik slik geen medicatie meer en ervaar ik meer rust en balans.

Ik woon inmiddels met mijn dochter en partner in Riel en begeleid mensen op het gebied van hun persoonlijke ontwikkeling. Vanuit het perspectief dat alles energie is en met elkaar in verbinding staat, laat ik mensen ervaren hoe het is om vanuit je diepste verlangen te leven en te vertrouwen op je innerlijke wijsheid. We laten ons vaak leiden door het stemmetje in ons hoofd: de angsten, overtuigingen, hardnekkige patronen en negatieve gedachten. Wanneer je ontdekt wie je in essentie bent, leef je in vrijheid, ervaar je overvloed, liefde, rijkdom, creativiteit en flow.

Het leven is jouw grootste leraar en heeft het allerbeste met je voor.

Leef bewust in het NU, vanuit je hart.

Jij bepaalt waar de reis naartoe gaat. Geniet van de kleine mooie dingen en besteed geen aandacht aan zaken die onbelangrijk zijn. Waar de reis naartoe gaat is soms niet altijd helder, maar ga op onderzoek uit en laat je niet leiden door angst. Vertrouw op je intuïtie en weet dat het allerbeste nog moet komen…!

Liefs,

Enjoy the journey of life and become the best version of yourself!

 

Esther