Feel your body!

Yoga

Project details

Category

Feel your body!

Yoga betekent eenheid. Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskriet en heeft vele betekenissen: verbinding, zich aansluiten. Als je regelmatig aan yoga doet, verbind je je lichaam, geest en ziel.

 

Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. Stijf, fit of juist niet energiek, yoga is geschikt voor iedereen! Naarmate je regelmatig yoga beoefent, wordt je lichaam sterker en soepeler. Bovendien word je je bewust van je lijf en leer je om naar je lichaam te luisteren. Dit voorkomt dat je voorbij je grenzen gaat, wat in het dagelijkse leven wel al eens kan gebeuren.

 

Yoga vermindert stress, brengt de geest tot rust, verlicht pijn en voorkomt allerlei ziektes en aandoeningen. Doordat je in contact komt met jezelf, kun je op een betekenisvollere manier contact maken met anderen en de wereld om je heen.

 

Hatha yoga

Hatha yoga is een échte een aanrader voor wie met yoga wil beginnen. Het is de meest bekende vorm van yoga in het westen. Je lichaam en adem leren beheersen dat zijn de  belangrijkste pijlers. Tijdens de les worden verschillende inspannende(krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn. Een van de bekendste series uit de yoga is de zonnegroet. Het is een serie die je hele lichaam activeert, stimuleert, ruimer en krachtiger maakt. Het focust je aandacht en kalmeert je geest.

 

Vinyasa yoga

Vinyasa betekent stroom, doorstroming, flow. Vinyasa is een dynamische vorm van yoga, waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging helpt om de aandacht in het nu te brengen. Het brengt niet alleen je geest tot rust, het vergroot ook je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit en brengt je stress niveau omlaag.

 

Mindful yoga

Is een rustige vorm van yoga waarbij de techniek van meditatie op de voorgrond staat. Dit betekent dat door het uitvoeren van verfijnde bewegingsoefeningen, opmerkzaamheid (mindfulness) wordt ontwikkeld. Door middel van rust aan te brengen in je asana’s (houdingen) komt een proces van innerlijk vertragen op gang. Op deze manier kun je jouw binnenwereld op allerlei niveaus waarnemen en ontwikkel je een diepere zelfkennis zodat je beter naar je lichaam luistert en het beste uit jezelf kan halen. Het eerste gedeelte van de les bestaat uit rustige oefeningen en we sluiten af met een diepe ontspanningsmeditatie.

Kinderyoga

Kinderen houden van bewegen, zijn speels en fantasierijk. Tegelijkertijd wordt er veel van ze gevraagd en komen ze in aanraking met veel prikkels van buitenaf. Op die momenten is het fijn dat ze kunnen vertrouwen op hun eigen lichaam en hun kracht. Kinderyoga combineert sport met spel. Het is geen wedstrijd, het gaat niet om de prestatie, maar gaat om lekker jezelf te kunnen zijn. Kinderyoga is leuk, bevordert concentratie- en aandachtsvermogen en geeft een boost aan het zelfvertrouwen!

Meld je nu aan!

Share on
Previous

Meditatie

Next

Mindfulness