Mission I’m possible!

Meditatie

Project details

Category

Mission I’m possible!

Meditatie is niet zweverig maar juist down-to-earth! Meditatie is niet alleen zitten op een meditatiekussen, maar je kunt het overal doen; in de auto, op je werk, tijdens het eten, in de natuur. Mediteren is niet moeilijk maar juist simpel en praktisch.

 

Mediteren is trainen van je aandachtspier. Het is een kwestie van doen en ervaren. Bouw het op, het is net als met hardlopen, begin bij een paar minuten per dag, bijvoorkeur vast moment, en als het goed gaat ga je langer mediteren. Geef jezelf tijd om eraan te wennen en om in te komen.

 

Tijdens het mediteren wordt je ademhaling rustiger, neemt je spierspanning af, stofwisseling en bloeddruk worden in balans gebracht en de productie van stresshormonen als adrenaline neemt af. Door meditatie krijg je inzicht in lichaam en geest en kun je makkelijker negatieve gedachten accepteren en loslaten.

 

Naast al deze voordelen heeft meditatie nog veel meer te bieden. Je komt steeds dichterbij je zelf en leert jezelf steeds beter kennen. Door alles wat we hebben meegemaakt is jouw authentieke zelf bedekt onder een dikke laag van beschermingsmechanismen, ingesleten patronen, ideaalbeelden die ver afstaan van de werkelijkheid.

 

Meditatie en bewustzijn gaat niet over veranderen wie je al bent, maar het gaat meer over het loslaten van een verzonnen identiteit. Doordat je meer bewust wordt, creëer je ruimte en sta je jezelf toe te zijn wie je bent. Het is een proces van naar binnen keren. Het is een reis gevoed met nieuwsgierigheid en er kan dus niks fout gaan. Er is alleen jouw manier, jouw ervaring. Er is geen goed of fout. Jouw ervaring, precies zoals die zich ontvouwt, is wat telt.

 

In de workshop meditatie en bewustzijn leert je de basistechnieken en vaardigheden van mediteren. Wat zijn de voordelen, de valkuilen en hoe kun je meditatie en bewustzijn integeren in je dagelijks leven.

Meld je nu aan!

Share on
Previous

Me-Time!

Next

Yoga